H.T. 50 Yaşında, Giresun’lu. Sağlık taraması amacıyla polikliniğimize gelen hastamıza

-bir şikayetiniz var mı? diye sordum.

Karnımda şişkinlik var. dedi

-Kabızlık veya dışkılama zorluğu yaşıyor musunuz?

-“büyük tuvaletimi zor yapıyorum”, dedi, sustu. Söylenmesi gerekenleri eksik söylemiş gibi, ya da konuşmaya devam etmek için cesaret vermemi bekliyor gibiydi. Ayrıntı anlatması için yol göstermek için, mesela sık sık büyük abdeste gider misiniz? Sanki eksik dışkılamış gibi, tam boşalmadan tuvaletten çıkıyor musun? sorunca rahatladı. “Benim şikayetlerim 15 yıldan beri var. Sık sık tuvalete gidiyorum. Büyük abdest ihtiyacı hissediyorum, gidiyorum, bazen bir parça keçi pisliği gibi dışkı yapıyorum; Bazen çıkarmak için parmağımı kullanıyorum.” dedi.

Kardeşim doktor ona derdimi anlatamadım. Bundan 15 yıl önce Bakırköy Sigorta hastanesine gittim. Muayene olmak için sıra bekledim. Sıra bana gelince cesaretim kırıldı; doktorun odasına giremeden, hastaneden ayrıldım. yaklaşık 9-10 yıl önce aynı hastaneye gittim; bu sefer doktorun odasına kadar girdim. Doktor bey, şikayetimi sordu, utandım,  dışkılama zorluğumu söyleyemedim. “Başım ağrıyor” dedim.


KENAN YÜCE

1959 yılında, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğdu. İlkokulu Yahyalı'da, Ortaokulu Ürgüp'te, Liseyi Kayseri Lisesi'nde okudu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Afyon Sincanlı sağlık ocağı hekimi olarak çalıştı. Anadolu Üniversitesi Eskişehir Tıp Fakültesi’nde Genel Cerrahi ihtisasını tamamladıktan sonra 1989 yılında Dörtyol Devlet Hastanesi’ne Genel Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Görevi sırasında bir süre Başhekimlik yaptı. Askerlik görevini 1993 yılında Etimesgut Hava Hastanesinde yaptı. Laparoskopik Cerrahi eğitimini 1993 yılında İstanbul Üniversitesi'de (ODVİM) aldı. 2005 yılında İskenderun'da hizmete açılan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi'ne Yönetim Kurulu Başkanlığı ve genel koordinatör görevleri ile özel sektöre geçti. 2016 yılına kadar yaklaşık 6500 kapalı safra kesesi ameliyatı deneyimine ulaşan Dr Kenan Yüce; döneminde Türkiye'de ve Dünya'da çok yeni olan kapalı safra kesesi ameliyatlarını, bölgede ilk kez 1993 yılında Dörtyol Devlet Hastanesin'de gerçekleştirdi. Kapalı safra kesesi ameliyatları ve anal fissür ile ilgili geliştirdiği yöntemleri tanıtan yayınları ve tebliğleri ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlandı ve başta Roma, Budapeşte ve Barselona olmak üzere pek çok kongrede sundu. Yeni bir karın kapatma yöntemini tanıtan makalesi ‘European Journal of Surgery’ dergisinde yayınlanmıştır. Dr Kenan YÜCE’nin, makat ameliyatlarının başarısını ve emniyetlni arttırmak için geliştirdiği ‘Bosna Bisturisi’ adını verdiği patentli buluşu vardır. Obezite cerrahisi, Kabızlık, Dışkılama bozuklukları ve Makat hastalıkları ve ameliyatları, Barsak hastalıkları ve kanserleri, kapalı safra kesesi ve mide fıtığı-reflü ameliyatları, meme ve tiroid (guatr) hastalıkları teşhis, tedavisi ve ameliyatları ile ilgilenmektedir. Özel İstanbul Hospital'de Kasım 2017 tarihinden itibaren Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başladı.

3 yorum

Sueda Ambargil · 7 Mart 2018 22:27 tarihinde

Sgk kapsamındamısınız

    KENAN YÜCE · 11 Mart 2018 00:09 tarihinde

    Evet SGK’lı hastalara hizmet veriyoruz. Ancak özel hastane olarak fark ücretleri almaktayız.

    KENAN YÜCE · 11 Mart 2018 08:44 tarihinde

    Evet SGK ile anlaşmamız var, ancak hastanemiz işlemlerden fark ücreti almaktadır

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir